LET'S WALK TOGETHER!

Wandelen, geld inzamelen en je inzetten voor mensen op de vlucht: dat is de Refugee Walk!

 

De Refugee Walk 2023 is een wandeltocht die plaatsvindt op zondag 8 oktober: schrijf je in als team en leg een tocht van 20 of 40 km af. Je kan hiervoor naar het centrale evenement in Antwerpen komen of je eigen route uitstippelen waar en hoe lang je ook wilt. Verzamel minstens 100 euro per persoon om projecten van Vluchtelingenwerk te steunen en beleef een geweldige, solidaire dag.

 


 

De tellers staan terug op nul. Vanaf nu kan je terug je team aanmaken, je vrienden overtuigen mee te komen genieten van deze hoogdag en geld beginnen inzamelen voor de geweldige projecten van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. 

 
Lees meer Lees minder

Opgehaald

282.826
80% bereikt van het totaalbedrag € 350.000

Nog te gaan:


Bekijk alle

Filmavond 'Me Miss Me' t.v.v. de Refugee Walk

26-09-2023 | 11:41 Uur
Een organisatie die diversiteit omarmt en ervoor zorgt dat mensen van verschillende achtergronden samenkomen. is Amal Gent VZW. Hun inzet voor de Refugee Walk is een bewijs van hun vastberadenheid om een positieve impact te creëren. Zo organiseren zij donderdag 28 september een filmavond in Sphinx Cinema, waarbij de opbrengst integraal naar de Refugee Walk.   Over Amal Gent vzw   Met bijna 50 jaar ervaring in het ondersteunen van anderstalige nieuwkomers, heeft Amal Gent VZW een reputatie opgebouwd als een betrouwbare bron van hulp en begeleiding. Ze bieden nieuwkomers praktische ondersteuning, variërend van hulp bij het vinden van geschikte Nederlandstalige taalcursussen tot het verstrekken van nuttige informatie over het leven in Vlaanderen. Deze inspanningen dragen bij aan een soepele integratie en helpen nieuwkomers zich thuis te voelen in hun nieuwe omgeving.   Dit jaar nemen zij ook deel aan onze jaarlijkse Refugee Walk. Deze wandeltocht is meer dan alleen een sportieve uitdaging; het is een kans voor mensen om samen te komen en hun solidariteit te tonen met degenen die gedwongen zijn hun land te ontvluchten. Dit jaar hebben ze extra inspanningen geleverd om fondsen te werven voor deze nobele zaak.   bekijk hun actiepagina   'Me Miss Me' filmavond   Een opvallende samenwerking die Amal Gent VZW heeft aangegaan, is met Sphinx Cinema in Gent. Op donderdag 28 september organiseren ze een filmavond waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de Refugee Walk, ter ondersteuning van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.   De film "Me Miss Me" die wordt vertoond, biedt een diepgaand inzicht in het leven van een jonge Iraakse man die probeert zijn leven in België op te bouwen. Het verhaal van Lubnan, die zijn reis van Irak naar België heeft gemaakt en nu worstelt om identiteitsdocumenten te verkrijgen, werpt een licht op de uitdagingen waarmee vluchtelingen worden geconfronteerd bij hun integratie in een nieuw land. Het is een emotioneel en aangrijpend portret van veerkracht en doorzettingsvermogen.   info en tickets    Door de handen ineen te slaan met Sphinx Cinema en de opbrengsten van deze filmavond te doneren aan de Refugee Walk, toont Amal Gent VZW haar vastberadenheid om actief deel te nemen aan het ondersteunen van vluchtelingen en het vergroten van het bewustzijn over hun situatie. Hun inzet voor een inclusieve en ondersteunende gemeenschap is een inspiratie voor velen en benadrukt de waarde van lokale organisaties die zich inzetten voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft.   Werkelijk inspirerend!