LET'S WALK TOGETHER!

Wandelen, geld inzamelen en je inzetten voor mensen op de vlucht: dat is de Refugee Walk!

 

De Refugee Walk 2023 is een wandeltocht die plaatsvindt op zondag 8 oktober: schrijf je in als team en leg een tocht van 20 of 40 km af. Je kan hiervoor naar het centrale evenement in Antwerpen komen of je eigen route uitstippelen waar en hoe lang je ook wilt. Verzamel minstens 100 euro per persoon om projecten van Vluchtelingenwerk te steunen en beleef een geweldige, solidaire dag.

 


 

De tellers staan terug op nul. Vanaf nu kan je terug je team aanmaken, je vrienden overtuigen mee te komen genieten van deze hoogdag en geld beginnen inzamelen voor de geweldige projecten van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. 

 
Lees meer Lees minder

Opgehaald

6.921
1% bereikt van het totaalbedrag € 350.000

Nog te gaan:


Bekijk alle

Meet the team! Collega Cara in de kijker

06-06-2023 | 08:00 Uur
Cara staat mee in voor de organisatie van de Refugee Walk, de jaarlijkse symbolische wandeling waar sympathisanten 20 of 40 kilometer wandelen en hiervoor geld inzamelen. De afgelopen editie, die plaatsvond op 25 september 2022, was alweer een succes met zo’n 1600 wandelaars en meer dan 330.000 euro opbrengst. “De dag zelf is altijd zo fijn, omringd door veel enthousiaste deelnemers, vrijwilligers en collega’s met goede muziek, lekker eten en interessante verhalen erbij.” “Mijn voornaamste taak binnen Vluchtelingenwerk is de organisatie van de Refugee Walk. Omwille van mijn zwangerschapsverlof heb ik het afgelopen jaar voornamelijk de voorbereidende fase getrokken, zoals de opstart van nieuwe ideeën, het vinden van een locatie en dus eerder de bouwstenen leggen. Ik was net op tijd terug voor het meemaken van de laatste en meest hectische maand net voor het evenement. Het was een pittig terugkeren, maar tegelijkertijd voelde het erg goed om nog mee aan die laatste afwerkingen te helpen en natuurlijk de Refugee Walk zelf nog bij te wonen.” Wat was je grootste motivatie om bij Vluchtelingenwerk te beginnen? "Ik wilde altijd al een job met impact. De organisatie van de Refugee Walk vormde voor mij dan ook mij de ideale combinatie tussen enerzijds jobinhoud en het creëren van impact. De mogelijkheid om mensen te engageren iets praktisch te doen waarbij ze duidelijk hun waarden en normen tonen, geeft me enorm veel energie. Je ziet en voelt de drijfveer bij elke stapper. Zeker in tijden waarin het steeds moeilijker wordt om te tonen waar je staat als persoon en waar je voor streeft, biedt de Refugee Walk de mogelijkheid om jezelf aan te zetten tot actie en daarbij je netwerk open te stellen en te engageren." Wat zijn je doelen naar de toekomst toe voor je werk bij Vluchtelingenwerk? "Eén van de grote doelen is de Refugee Walk sowieso nog meer doen groeien. Er zijn nog veel verschillende pistes om meer wandelaars te motiveren, maar ook om het nog veel krachtiger evenement te maken en in beeld te brengen. Dit door bijvoorbeeld de activistische kant te benadrukken door de kracht van de deelnemers meer naar buiten te brengen en hun drijfveer, motivatie en verhalen in de kijker zetten.” “Daarnaast zijn er ook nog heel wat domeinen van fondsenwerving die onbenut blijven, zowel voor de Refugee Walk an sich, als voor Vluchtelingenwerk. Er is nog veel te ontdekken naar de toekomst toe!"