Hoe zamel ik geld in?
Hoe zamel ik geld in?
Sponsors zoeken een hele uitdaging? Helemaal niet! Overtuig vrienden, familie en collega's om je te steunen en je hebt al snel 100 euro ingezameld. Sinds dit jaar kan je zowel per persoon als per team zien hoeveel geld je al hebt ingezameld. Beschouw het als extra motivatie om zeker meer in te zamelen dan je teamgenoten.
1. Zet je netwerk in
E-mail, Facebook, Twitter, Instagram, de postduif... Maak je deelname aan de Refugee Walk zo breed mogelijk bekend. Laat mensen meeleven bij de opbouw van je training, houd hen op de hoogte van je sponsoring en maak je motivatie zo persoonlijk mogelijk wanneer je om een bijdrage vraagt.
Stuur een mailtje naar je familie, vrienden, collega's, sportclub, hobbyclub... en vraag hen om je te steunen. Vertel waarom je meestapt. En vertel hen dat elk bedrag, hoe bescheiden ook, helpt. Meer informatie over wat Vluchtelingenwerk Vlaanderen doet, kan je hier vinden.
Wie weet inspireer je hen zo om ook deel te nemen?
Verwijs altijd naar je persoonlijke pagina op onze website. En vergeet de hashtag #refugeewalk2022 niet.
2. Go local!
Benader de lokale handelaars: de bakker, de slager of de krantenwinkel. Wie weet willen zij je misschien wel sponsoren? In ruil kan je hen vermelden op je persoonlijke pagina en eventueel hun logo op je wandelshirt laten drukken.
Bovendien kan je steeds de krant uit de streek contacteren. Zij zijn steeds op zoek naar lokaal nieuws. Benader hen met je originele inzamelactie, een ambitieus streefbedrag of een sterk persoonlijk verhaal en wie weet word jij een lokale held(in).
Tot slot kan het interessant zijn om je burgemeester aan te spreken. Gemeentebesturen hebben vaak een budget beschikbaar voor initiatieven van bewoners.
3. Organiseer een actie
Bedenk een leuke actie of evenement: een sportactiviteit, een groot spaghettifestijn, een quiz, een optreden, een gezelschapsspellenavond, een tweedehandsverkoop, een ontbijt of lunch op kantoor waarvoor je een bijdrage vraagt, ... De mogelijkheden zijn eindeloos.
Ben je jarig? Hoera! Dan wil je misschien wel dat vrienden en familie jouw Refugee Walk steunen en op die manier mensen op de vlucht een warme welkom bezorgen. Volgend jaar word je dan opnieuw overladen met cadeaus.
4. Gooi je talenten en troeven in de strijd
Ben jij een ongeëvenaarde taartenbakker? Leef je je uit wanneer je het gras mag maaien? Ben je een wandelend patronenboek? Timmeren? Babysitten? Ramen wassen? Haute cuisine? Een fotoshoot? Een gegidste kroegentocht? Een luchtballonvaart? Gooi je troeven in de strijd in ruil voor een bijdrage.
5. Collectebox met een missie
Vloekt de collega aan je werkeiland wel erg vaak? Komen je kinderen vaker te laat dan op tijd thuis? Gebruik de Refugee Walk om je ergernissen om te zetten in euro's! Installeer een collectebus en laat hen één euro deponeren telkens als hun slechte gewoonte de kop opsteekt.
6. Fiscaal voordeel
Goed om weten, giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Dat betekent dat je via je belastingen het jaar erna een deel van je steun terugkrijgt. Voor giften is dat momenteel 45% van het bedrag. Dat betekent dat 40 euro schenken interessanter is dan 20 euro.
7. Deel de documentaire 'Het is vijf na twaalf'.
In onze minidocumentaire 'Het is vijf na twaalf' belichten we de sluimerende opvangcrisis waar België al meer dan 10 maanden mee kampt. Al meer dan 10 maanden slapen mensen op straat, worden mensenrechten geschonden en de rechterlijke macht niet gerespecteerd. Toon je omgeving deze docu, maak hen bewust van de schrijnende situatie waarin ons land zich momenteel bevindt en help onze boodschap versterken.
#GEENMENSENOPSTRAAT, daar streven we naar.
Vertel dit zeker aan je sponsors, wie weet haalt het sommigen wel over de streep.
Volg zeker onze Facebook-pagina voor meer tips.
![]() |
Heb je zelf een leuke fondsenwervingsactie opgezet? Laat het ons weten via refugeewalk@vluchtelingenwerk.be. We zijn razend benieuwd naar wat je hebt bedacht en delen dat graag met de wereld! Misschien kan jouw actie wel een bron van inspiratie zijn voor andere deelnemers.
|