Wereldwinkel Puurs - Vluchtelingenwerk Klein-Brabant

5, 10 ,20 of 40 km iedereen welkom

Raised

7.736
110% reached of total of €7.000

Hallo

Wereldwinkel Puurs en Vluchtelingenwerk Klein-Brabant-Willebroek slaan terug de handen in elkaar.

Onze organisaties zijn bekommerd om de mensen op de vlucht. Wij hebben in onze regio een uitgebouwde werking om hen een warm welkom te heten.

Wij springen in de bres voor alle mensen op de vlucht. Mensen uit Eritrea, Syrië, Afghanistan, Palestina, Iran, Irak, Somalië, en dus ook Oekraïne.

De oorlog in Oekraïne laat ons ook zien hoe vreeslijk de oorlogen zijn in de andere landen. Hier in Europa en in de ander werelddelen.

De Refugee Walk is een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De opbrengst van het ingezamelde geld gaat ook naar de werking van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Wij kunnen  vluchtelingen onthalen op hun eerste dag in België, jonge vluchtelingen begeleiden met Project Ananas  onze juridische helpdesk uitbouwen, en nog veel meer.

Ontdek hier alle acties van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Ter illustratie:

  • Met € 40 kunnen we onze juridische helpdesk 1 uur bemannen en antwoorden op alle vragen over vreemdelingenrecht.
  • Met € 90 kunnen we ons startpunt 1 dag openen en bieden we vluchtelingen een warme plek, een tas thee.

Wereldwijd zijn bijna 90 miljoen mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Ze leggen enorme afstanden af, vaak te voet, op zoek naar een veilige thuis.

Tijdens de Refugee Walk op 25 september tonen wij solidariteit door samen met heel Vlaanderen een symbolische route van 40,  20, 10, 5  km te bewandelen en zo geld in te zamelen voor mensen op de vlucht.

Een plezieruitje voor ons, een dagdagelijkse realiteit voor mensen op de vlucht.


Namens het team :  WereldWinkel Puurs - Vluchtelingenwerk Klein-Brabant-Willebroek.