Wat gebeurt er met het ingezamelde geld?

22 juni 2022 09:52

De Refugee Walk is een initiatief van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Tijdens het event verwelkomen we een heleboel enthousiaste deelnemers die elk hun bijdrage leveren aan het uiteindelijk ingezamelde bedrag. De opbrengst van de Refugee Walk gaat naar de werking van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Maar wat gebeurt er dan exact met het ingezamelde geld? In deze blog geven we je een overzicht.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet zich sinds ‘87 in voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Vandaag zetten we druk op het beleid en sensibiliseren we het ruime publiek. Samen met meer dan 30 lid organisaties en talloze, gemotiveerde vrijwilligers werken we aan een goede opvang en integratie, zodat iedereen zich thuis kan voelen in België.

We ondersteunen iedereen die asielzoekers en vluchtelingen bijstaat. Daarmee kunnen we vluchtelingen onthalen op hun eerste dag in België, jonge vluchtelingen begeleiden met Project Ananas, onze juridische helpdesk uitbouwen, en nog veel meer. Met onze expertise rond asiel & migratie zetten we druk op het beleid, brengen we mensen in beweging en voeren we campagne. We geven asielzoekers een eerste onthaal, beantwoorden juridische vragen en voorzien een uitgebreid vormingsaanbod.

Hier kan je ontdekken welke acties we uitvoeren met Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

De organisatie beschikt hiervoor over financieringsbronnen op Europees, federaal en Vlaams niveau. We ontvangen ook middelen van 11.11.11, stichtingen en private en corporate donoren. Maar de Refugee Walk blijft voor de organisatie een zeer belangrijke bron van inkomen om te kunnen blijven bestaan en goed werk te kunnen leveren.

Vorig jaar wandelden maar liefst 1612 stappers de Refugee Walk. Samen haalden ze € 342 834 op voor mensen op de vlucht. Een fantastisch resultaat, dat we dit jaar alleen maar willen overtreffen. We willen minstens 1.800 wandelaars betrekken en €400.000 inzamelen.

Wil jij hier mee deel van uitmaken? Schrijf je dan in om mee te wandelen op het centrale event in Antwerpen (10,20 of 40km), of op een eigen locatie waar je zelf je route kiest. Inschrijven kan steeds als team of individu.