Sponsors zoeken een hele uitdaging? Helemaal niet!

13 juli 2022 09:21

Overtuig vrienden, familie en collega's om je te steunen en je hebt al snel 100 euro ingezameld.

Hoe ga je nu het best te werk?

1. Zet je netwerk in

E-mail, Facebook, Twitter, Instagram, de postduif... Maak je deelname aan de Refugee Walk zo breed mogelijk bekend. Laat mensen meeleven bij de opbouw van je training, houd hen op de hoogte van je sponsoring en maak je motivatie zo persoonlijk mogelijk wanneer je om een bijdrage vraagt.

Stuur een mailtje naar je familie, vrienden, collega's, sportclub, hobbyclub... en vraag hen om je te steunen. Vertel hen waarom je meestapt. En vertel hen dat elk bedrag, hoe bescheiden ook, helpt. 

Wie weet inspireer je hen zo om ook deel te nemen?

Verwijs altijd naar je persoonlijke pagina op onze website. En vergeet de hashtag #refugeewalk2021 niet.

2. Go local!

Benader de lokale handelaars: de bakker, de slager of de krantenwinkel. Wie weet willen zij je misschien wel sponsoren? In ruil kan je hen vermelden op je persoonlijke pagina en eventueel hun logo op je wandelshirt laten drukken. 

Bovendien kan je steeds de krant uit de streek contacteren. Zij zijn altijd op zoek naar lokaal nieuws. Benader hen met je originele inzamelactie, een ambitieus streefbedrag of een sterk persoonlijk verhaal en wie weet word jij een lokale held(in). 

Tot slot is het interessant om je burgemeester aan te spreken. Gemeentebesturen hebben vaak een budget beschikbaar voor initiatieven van bewoners.

3. Organiseer een actie

Bedenk een leuke actie of evenement: een sportactiviteit, een groot spaghettifestijn, een quiz, een optreden, een gezelschapsspellenavond, een tweedehandsverkoop, een ontbijt of lunch op kantoor waarvoor je een bijdrage vraagt ... De mogelijkheden zijn eindeloos.

4. Gooi je talenten en troeven in de strijd

Ben jij een ongeëvenaarde taartenbakker? Leef je je uit wanneer je het gras mag maaien? Ben je een wandelend patronenboek? Timmeren? Babysitten? Ramen wassen? Haute cuisine? Een fotoshoot? Een gegidste kroegentocht? Een luchtballonvaart? Gooi je troeven in de strijd in ruil voor een bijdrage.

Ben je jarig? Hoera! Dan wil je misschien wel dat vrienden en familie jouw Refugee Walk steunen en op die manier mensen op de vlucht een warm welkom bezorgen. Volgend jaar word jij dan opnieuw overladen met cadeaus.

5. Collectebox met een missie

Vloekt de collega aan je werkeiland wel erg vaak? Komen je kinderen vaker te laat dan op tijd thuis? Gebruik de Refugee Walk om je ergernissen om te zetten in euro's! Installeer een collectebus en laat hen één euro deponeren telkens als hun slechte gewoonte de kop opsteekt.

6. Fiscaal voordeel

Goed om weten, giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Dat betekent dat je via je belastingen het jaar erna een deel van je steun terugkrijgt. Voor giften is dat momenteel 45% van het bedrag. Dat betekent dat 40 euro schenken interessanter is dan 20 euro.

Vertel dit zeker aan je sponsors, wie weet haalt het sommigen wel over de streep.

 

Volg zeker onze Facebook-pagina voor meer tips!

 

Heb je zelf een leuke fondsenwervingsactie opgezet?

Laat het ons weten via refugeewalk@vluchtelingenwerk.be. We zijn razend benieuwd naar wat je hebt bedacht en delen dat graag met de wereld! Misschien kan jou actie wel een bron van inspiratie zijn voor andere deelnemers.