De routes voor het centrale event zijn bekend!

09 augustus 2022 22:33

Wandel je mee met de centrale route in Antwerpen? Dan vertrek je vanuit de Zomerfabriek in Antwerpen. Deze oude gasfabriek werd helemaal opgefleurd door Stad Antwerpen en is ondertussen een heuse smeltkroes geworden van kunst, cultuur en ontspanning.


Op zondag 25 september krijgen wij de kans om het terrein om te toveren tot een plek om waar onze wandelaars even op adem kunnen komen. Je zal er kunnen genieten van een streepje muziek, proeven van wereldse keuken en ontspannen met een lekker drankje. Samen met onze partners halen we bovendien alles uit de kast om bij vertrek en aankomst enkele sfeervolle randactiviteiten te voorzien.


GR, Grote Routepaden Antwerpen, kent de streek als zijn broekzak en ging voor ons op pad om de plezantste wandeltochten op te zetten. Deze pittige dagtochten van 10, 20 of 40 km voeren je mee doorheen het glooiende landschap van Antwerpen en omstreken. Dankzij een uitgebreide signalisatie is het niet nodig om je kaart en kompas erbij te halen, maar kan je volop genieten van de omgeving.


Onafhankelijk van welke afstand je gekozen hebt, kan je om de 10 km even op adem komen bij een maximaal georganiseerd rustpunt. Naast sanitaire voorzieningen, word je er met een hapje en een drankje verrast, om terug op krachten te komen.


Routes

Route 10 KM

Het startschot van deze route wordt gegeven om 12:30 in de Zomerfabriek en voert je vervolgens mee langs Borgerhout en omstreken. Verwacht je aan herademen in een magisch mooi stukje natuur van het Rivierenhof, op een boofscheut van de koekenstad. Het is er heerlijk verpozen in het groen!

Bekijk de route

 

Route 20 km

Het startschot voor deze route wordt gegeven om 12:30 in de Zomerfabriek. Deze route start langs Borgerhout en het Rivierenhof, met een rijkgeschakeerd pad vol tuinen, parken en groene landschappen. De route zet zich vervolgens verder langs gevarieerde wegeltjes in Deurne en Wommelgem.


Op adem komen, water bijvullen en je lunchpakket verorberen kan op ons maximaal georganiseerd rustpunt in het parochiecentrum Familia VZW. Daarnaast kan je hier ook gebruik maken van de sanitaire voorzieningen en de EHBO-post.

Bekijk de route

 

Route 40 km

Het startschot voor deze route wordt gegeven om 8:30 in de Zomerfabriek. Deze route start langs Borgerhout en het Rivierenhof, met een rijkgeschakeerd pad vol tuinen, parken en groene landschappen. De route zet zich vervolgens verder langs gevarieerde wegeltjes in Deurne en Wommelgem.


De eerste keer op adem komen, water bijvullen en gebruik maken van sanitair en/of EHBO kan op het eerste rustpunt in parochiecentrum Familia VZW na 10 km.


Ons tweede rustpunt wordt na 20km stappen georganiseerd in het Antverpia Koninklijke Kano Club VZW. Daar kan je even neerploffen om water, warme dranken en enkele snacks verorberen. Wie een lunchpakket bestelde zal dat hier kunnen ophalen. Daarnaast kan iedereen hier gebruik maken van de sanitaire voorzieningen en EHBO.


Het laatste rustpunt kom je tegen na 30 km wandelen en is gelegen in de sporthal Vordensteyn. Ook hier mag je een opkikkertje van jewelste verwachten voor de laatste kilometers!

Bekijk de route


EXTRA: bezoek bij SAAMO Borgerbaan

Alle wandelaars hebben op hun route de kans om een extra tussenstop te maken bij SAAMO Borgerbaan. SAAMO Borgerbaan is buurtwerk in Borgerhout. Het bouwt mee aan een Borgerhout waarin er plaats is voor iedereen en niemand uitgesloten wordt. In een buurtwerk kan je tijdens de openingsuren terecht voor een babbel, een drankje of om de krant te lezen. Water, koffie en thee zijn gratis. Iedereen is welkom!