Vrijwilliger Cemre in de kijker!

25 februari 2023 08:33

"Ik kom uit een land met een grote vluchtelingenpopulatie en met een grote weerstand tegen het begrijpen van de verhalen en struikelblokken van mensen. Toen ik een paar jaar geleden als expat naar België verhuisde, besefte ik dat zelfs mijn verhaal – dat nochtans een gelukkig vervolg kent in vergelijking met de mensen die ik in de loop der jaren heb ontmoet – door veel mensen niet wordt begrepen.

Dit wekte intense zelfreflectie op en deed me beseffen dat wij, vooral de gelukkigen en bevoorrechten, moeite moeten doen om de wereld te vertellen dat ieders verhaal relevant is, dat iedereen toegang moet hebben tot alle privileges die we overal ter wereld hebben.

Geografische, etnische en politieke verschillen maken ons leven niet meer waard dan dat van anderen en ik besefte ook dat alleen daarin geloven niet genoeg is. Het minste wat je kunt doen is dit hardop zeggen en de mensen om je heen eraan herinneren. Daarom ben ik vrijwilliger bij de Refugee Walk, om iedereen te laten zien dat we met kleine inspanningen het verschil kunnen maken en onze stem kunnen verheffen voor iedereen die dat niet kan."

Cemre startte in 2022 als vrijwilliger bij de Refugee Walk. Haar enthousiasme en gedrevenheid werkt aanstekelijk. Geen enkele taak gaat ze uit de weg, van sleuren met materiaal tot het verwelkomen van de mensen. Bedankt Cemre voor je inzet bij ons! Je werk wordt ongelooflijk hard gewaardeerd.